Barion Pixel
Az oldalon sütiket (cookie) használunk, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ
Termékek Menü

Robotolimpián Hajdúböszörményben

Szerző: Kovácsné Nyírő Helga

Beszámoló a Hajduböszörményben rendezett Robotolimpiáról a Diósgyőri Nagy Lajos Király Általános Iskola robotika szakkör csapatától. 

Májusban robotika szakkörünk képviselőivel részt vettünk a Hajdúböszörményben 5. alkalommal megrendezett robotolimpián. Ezen a versenyen a csapatoknak nehéz dolguk volt. Olyan robotot kellett megépíteniük és beprogramozniuk, ami 4-5 versenyszámban is megállja a helyét. Egyszerre kellett a robotoknak, erősnek, gyorsnak, pontosnak lennie. Idén több, mint fél száz robot versengett célba dobásban, akadályfutásban, labirintusban, szumóban és súlyhúzásban.

 

 

 

 

 

 

 

 


A mi kis három fős csapatunk négy versenyszámban nevezett és mindben megállta a helyét.

Célba dobásnál mind az öt labdát a cél közepébe dobtunk, de plusz pontok híján ez csak kb. a 6. helyezéshez volt elég.
A labirintusban is szépen teljesítettünk. Összesen hét robot jutott ki a labirintusból, köztük a miénk is, de elég sok idő alatt, így kb. a 7. helyen végeztünk.
Súlyhúzásban ugyan nem neveztünk, de megengedték, hogy kipróbáljuk robotunkat, és nagy örömünkre képes volt elhúzni a döntőbe jutók által húzott 22 kg-ot. Jövőre szeretnénk ebben a versenyszámban is nevezni.
Akadályfutásnál valamit elszámolhattunk, mert csak három akadályon tudott túljutni építményünk. Ezt még fejleszteni kell!
A szumó versenyben először mérkőztünk meg versenyszerűen. Több csapat ellen győzelmet arattunk, de a döntőbe nem kerültünk be.

Nagyon jól éreztük magunkat, rengeteg tapasztalatra és ismerősre tettünk szert. Már alig várjuk a jövő évi megmérettetést!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Versenyen résztvevők: Girhiny Balázs, Kovács Szabolcs, Szabó Zsombor.
Felkészítő tanáruk: Kovácsné Nyírő Helga

 

Tartalomhoz tartozó címkék: hír